Kanters Special Products BV is nieuwste participatie MBO & Groei Fonds

Het in Lieshout gevestigde Kanters Special Products BV,  specialist in vloeibare voedingssupplementen voor de veehouderij, heeft groeifinanciering aangetrokken van het MBO & Groei Fonds. Kanters wil de succesvolle groei van het bedrijf voort zetten door verdere verbreding van het assortiment en export.

 

Paul van Logtestijn, partner MBO & Groei Fonds over de participatie:

“Toen Rogier van Sambeek contact met ons opnam en zijn plannen ontvouwde, waren we direct enthousiast. Kanters heeft de afgelopen jaren aangetoond succesvol te zijn met introducties in een groeimarkt. We verwachten dan ook veel van de expansie plannen die hij heeft ten aanzien van diergezondheidsproducten, maar ook de export. Kanters is een prachtige aanvulling van onze portfolio.”

 

Rogier van Sambeek, algemeen directeur en eigenaar van Kanters:

“Er zijn mogelijkheden te over als je private equity wilt aantrekken. Mijn keuze voor MBO & Groei Fonds was snel gemaakt. Ze schakelen er snel en hebben in hun portfolio succesvolle ondernemers zitten waarmee ik al vlot in contact kwam.  Dat heeft direct geleid tot waardevolle gesprekken en tips.”

 

Over Kanters

Diergezondheid is zeer actueel. Al sinds de jaren tachtig richt Kanters zich op onderzoek en ontwikkeling van natuurlijke middelen die inzetbaar zijn in de veehouderij. Zo werden natuurlijke alternatieven voor antibiotica gelanceerd als stap in de strijd tegen resistentie voor antibiotica. Daar werd de afgelopen jaren een scala aan producten aan toegevoegd. Het betreffen in alle gevallen vloeibare voedingssupplementen die een positieve bijdrage leveren aan de ondersteuning van de diergezondheid en ook leiden tot verbetering van het bedrijfsresultaat.